Jednoduchý recept na typický indický pokrm, jakým máslové kuře s perfektní krémovou omáčkou rozhodně je. Podávejte s pita chlebem nebo rýží a máte perfektní víkendový oběd.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 45 minut
  • Celkem: 60 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 šálek másla
  • 1 mletá cibule
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 3 šálky husté smetany
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kajúnského pepře
  • 1 lžika garam masaly
  • 675 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí nakrájených na kousky o velikosti sousta
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce tandoori masaly

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 190 °C.
  2. Na pánvi na středním ohni rozpustíme 2 lžíce másla. Vmícháme cibuli a česnek. Pomalu restujeme asi 15 minut dokud cibule nezkaramelizuje do tmavě hnědé barvy.
  3. Mezitím v hrnci na středním ohni smícháme smetanu, rajčatovou omáčku, zbývající máslo, sůl, kajúnský pepř a garam masalu. Přivedeme k varu.
  4. Snížíme teplotu na středně nízkou, přikryjeme, a za občasného míchání vaříme 30 minut. Poté vmícháme zkaramelizovanou cibuli.
  5. Zatímco se omáčka vaří, promícháme kuřecí maso s rostlinným olejem, až se obalí. Okořeníme ho tandoori masalou a rozložíme na plech.
  6. Kuře pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut, dokud již není růžové.
  7. Upečené kuře přidáme do omáčky a před podáváním 5 minut povaříme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang