Jednoduchý recept na typický indický pokrm, jakým máslové kuře s perfektní krémovou omáčkou rozhodně je. Podávejte s pita chlebem nebo rýží a máte perfektní víkendový oběd.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 45 minut
- Celkem: 60 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 šálek másla
- 1 mletá cibule
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 šálky husté smetany
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kajúnského pepře
- 1 lžika garam masaly
- 675 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí nakrájených na kousky o velikosti sousta
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce tandoori masaly
Postup
- Předehřejeme troubu na 190 °C.
- Na pánvi na středním ohni rozpustíme 2 lžíce másla. Vmícháme cibuli a česnek. Pomalu restujeme asi 15 minut dokud cibule nezkaramelizuje do tmavě hnědé barvy.
- Mezitím v hrnci na středním ohni smícháme smetanu, rajčatovou omáčku, zbývající máslo, sůl, kajúnský pepř a garam masalu. Přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu na středně nízkou, přikryjeme, a za občasného míchání vaříme 30 minut. Poté vmícháme zkaramelizovanou cibuli.
- Zatímco se omáčka vaří, promícháme kuřecí maso s rostlinným olejem, až se obalí. Okořeníme ho tandoori masalou a rozložíme na plech.
- Kuře pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut, dokud již není růžové.
- Upečené kuře přidáme do omáčky a před podáváním 5 minut povaříme.