Mezi oblíbené pochoutky italské kuchyně patří gnocchi. K přípravě této vynikající bramborové přílohy vám stačí jen hrstka ingrediencí, a s naším receptem si domácí gnocchi uvaříte snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- Brambory (4 ks)
- Rozšlehané vejce (1 ks)
- Hladká mouka (1 hrnek)
- Sůl
- Pepř
- Sýr Ricotta (1/4 hrnku)
Postup
Neloupané brambory omyjte a propíchejte vidličkou. Pečte v troubě při 200° C 45 – 60 minut, dokud nebudou měkké, a nechte vychladnout. Oloupejte, nakrájejte každou bramboru na 4 plátky a opatrně rozmačkejte. Na rozmačkané brambory rozetřete rozšlehané vejce a položte sýr ricotta. V misce smíchejte sůl, pepř a hrnek mouky, a vysypejte na bramborovou směs. Vypracujte v soudržné těsto, vytvarujte válec a rozdělte jej na 8 částí. Z každé části vyválejte tenké válečky a nakrájejte na zhruba 1,5 cm části. Zlehka obalte moukou a vařte v osolené vodě zhruba 1 minutu.