Tyto cake pops se snadno připravují a skvěle se hodí na večírky. Děti i dospělí si tyto barevné kousky v čokoládě zamilují.
Cake pops jsou oblíbenou cukrovinkou, kterou si doma můžete připravit na spoustu různých způsobů, s čokoladovými i barevnými polevami.
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
Ingredience
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
Na máslový krém
- 75 g másla
- 150 g moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce mléka
- 200 g rozpuštěné bílé čokolády na namáčení
- Posypky na namáčení
Postup
- Nejprve připravte dort. Troubu předehřejte na 190 °C. Vymažte a vyložte dno 20cm sendvičové formy. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a dobře vyšlehejte do krémové konzistence. Pomalu zašlehejte vejce, jedno po druhém, pak vmíchejte mouku a dobře promíchejte.
- Vyklopte do dortové formy a pečte asi 20 minut, dokud nevykyne a nezíská zlatohnědou barvu. Odstavte a nechte zcela vychladnout.
- Zatímco korpus chladne, připravte máslový krém. Ve velké míse vyšlehejte máslo a moučkový cukr dohladka, přidejte vanilkový extrakt a mléko a znovu vyšlehejte. Po vychladnutí dort rozdrobte na velké drobky. Přidejte máslový krém a promíchejte.
- Z dortové směsi odebírejte kousky, vyválejte z nich kuličky, každou přeneste na vyložený tác nebo talíř, do každé zapíchněte tyčinku na lízátko a dejte na hodinu do lednice ztuhnout.
- Rozpusťte bílou čokoládu v mikrovlnné troubě, dokud nebude hladká. Posypky vyklopte do jiné misky. Vezměte každý z vychlazených dortových nanuků a ponořte ho do bílé čokolády, aby trochu odkapávala po misce.
- Ponořte je do posypky a pak je postavte vzpřímeně do hrnku, aby hodinu schly při pokojové teplotě nebo 30 minut v lednici.