Tento recept na zelnou polévku je díky aromatické zelenině, a na ohni opečeným rajčatům, velmi aromatický. V kombinaci s dobrým chlebem je to jednoduché a výživné jídlo.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 35 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 nakrájené mrkve
- 1 středně velká žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 1 celerové žebro nakrájené na kostičky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 plechovky pečených nakrájených rajčat
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 plechovka vařených bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- 4 utřené stroužky česneku
- 2 brambory nakrájené na kostičky
- 1 malé nakrájené zelí
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 3/4 lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Olej rozehřejeme ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidáme mrkev, cibuli, celer, sůl a několik zrnek čerstvého pepře a za občasného míchání vaříme 8 minut.
- Přidáme ocet, promícháme a poté přidáme rajčata, vývar, fazole, česnek, brambory, zelí a tymián. Přikryjeme a vaříme 20-30 minut nebo dokud brambory a zelí nezměknou.
- Podle chuti dochutíme, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme.