Zelňačka – jednoduchý recept

PolévkyZeleninové polévkyZelné polévky

Tento recept na zelnou polévku je díky aromatické zelenině, a na ohni opečeným rajčatům, velmi aromatický. V kombinaci s dobrým chlebem je to jednoduché a výživné jídlo.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 35 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 nakrájené mrkve
  • 1 středně velká žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 1 celerové žebro nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 plechovky pečených nakrájených rajčat
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 plechovka vařených bílých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 4 utřené stroužky česneku
  • 2 brambory nakrájené na kostičky
  • 1 malé nakrájené zelí
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Olej rozehřejeme ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidáme mrkev, cibuli, celer, sůl a několik zrnek čerstvého pepře a za občasného míchání vaříme 8 minut.
  2. Přidáme ocet, promícháme a poté přidáme rajčata, vývar, fazole, česnek, brambory, zelí a tymián. Přikryjeme a vaříme 20-30 minut nebo dokud brambory a zelí nezměknou.
  3. Podle chuti dochutíme, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang