Dokonalá ovesná kaše pro zdravý začátek dne.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 5-10 minut
- Náročnost: Snadné
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 50 g ovesné kaše
- 350 ml mléka nebo vody nebo jejich směsi
- Řecký jogurt zředěný trochou mléka a čirého medu k podávání
Postup
- Vložíme 50 g ovesné kaše do hrnce, zalijeme mlékem nebo vodou a posypeme špetkou soli. Přivedeme k varu a vaříme 4-5 minut. Občas zamícháme a dáváme pozor, aby se kaše nepřichytila ke dnu hrnce.
- Druhou možností je příprava v mikrovlné troubě. Ovesnou kaši, mléko nebo vodu a špetku soli smícháme ve velké misce vhodné do mikrovlné trouby a 5 minut ji ohříváme na nejvyšší výkon. V polovině času promícháme. Před konzumací necháme 2 minuty odstát.
- Při podávání nalijeme do misek, navrch dáme lžíci řeckého jogurtu zředěného trochou mléka a na závěr pokapame medem.
Tip
Pokud se ráno nechcete obtěžovat s vyndaváním váhy, budete potřebovat 1 hrnek ovesných vloček a 2 a čtvrt hrnku mléka/vody (stačí jakýkoliv hrnek, pokud použijete ten stejný pro obě odměření).