Naučte se připravit omáčku na pizzu jako v pizzeriích. Hustota této domácí omáčky na pizzu se řídí množstvím použité vody, měla by se táhnout.
Ingredience
- 1 a ½ hrnku vody
- 170 g rajčatového protlaku
- ⅓ hrnku extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- ½ lžíce sušeného oregana
- ½ lžíce sušené bazalky
- ½ lžičky sušeného rozmarýnu, drceného
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Ve velké míse nebo sklenici smíchejte vodu, rajčatový protlak a olivový olej. Přidejte česnek, oregano, bazalku, rozmarýn, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Omáčku nechte několik hodin stát, aby se chutě promísily. Není nutné ji vařit, stačí ji rozetřít na těsto.