Tento recept už nemůže být jednodušší. Vše připravíte v jednom hrnci, maso bude měkké a rozpadající se zelenina vytvoří skvělou omáčku. Podávejte s bramborovou kaší.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1,5 kg hovězího předního
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 hrnek mrkve nakrájené na kostičky
- 1 hrnek řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
- 1 hrnek cibule nakrájené na kostičky
- ¼ hrnku másla
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
Postup
- Předehřejte troubu na 135 °C.
- Ve velkém hrnci vhodném do trouby rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě. Maso osolte a opepřete a opečte na rozpáleném oleji z obou stran dohněda a dejte stranou.
- Do hrnce přidejte mrkev, celer a cibuli. Vařte a míchejte, dokud zelenina nezačne pouštět šťávu, a seškrábejte všechny připálené kousky ze dna hrnce, asi 3 minuty.
- Přidejte máslo a vařte, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut. Přisypte rozmarýn, vraťte maso do hrnce a přiklopte ji.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud roštěnec nezměkne, asi 2,5 až 3 hodiny. V případě potřeby dochuťte solí a černým pepřem.