Med je přírodní antioxidant, který se může chlubit i protizánětlivými účinky. Vyzkoušejte ho v kombinaci s tofu a sojovou omáčkou v tomto chutném salátu.
Ingredience
- med
- sojová omáčka
- šťáva z pomeranče
- chilli
- tofu natural
- mouka na obalení
- sůl
- olivový olej
- sezam na posypání
- rukola
- ředkvička
- jablko
- vlašské ořechy
Postup
- V misce smícháme med, sojovou omáčku, šťávu z pomerančů a chilli.
- Tofu nakrájené na kousky obalíme v mouce se solí. Na olivovém oleji opečeme tofu a přidáme medovou omáčku.
- Povaříme dokud omáčka neobalí kousky tofu. Posypeme sezamem.
- Na salát smícháme rukolu, nakrájenou ředkvičku s jablkem, přidáme kousky medového tofu a posypeme vlašskými ořechy.