Podle tohoto receptu na jamajské hovězí placičky připravíte lahodné hovězí pečivo s příchutí kari, které je oblíbené na Jamajce a dalších karibských ostrovech. Zkuste je podávat s hráškem a rýží nebo si je dejte jako svačinu.
Ingredience
Pečivo:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 a ½ lžičky kari koření
- 1 špetka soli
- ¼ šálku margarínu
- ¼ šálku zkráceného tuku
- ⅓ šálku vody
Náplň:
- 2 lžíce margarínu
- 1 malá cibule nakrájená na drobné kostičky
- 455 g mletého hovězího masa
- 1 lžička kari
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- ½ šálku hovězího vývaru
- ½ šálku suché strouhanky
- 1 rozšlehané vejce
Recept je na 10 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- V míse smíchejte mouku, kari a sůl.
- Vmíchejte margarín a zkrácený tuk, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
- Vmíchejte vodu, dokud se ze směsi nevytvoří koule.
- Z těsta vytvarujte špalek a nakrájejte ho na 10 stejných dílů.
- Každý kousek rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na 15 cm kruh (přibližně 3 mm palce silný). Dejte stranou.
- Na pánvi na středním ohni rozpusťte margarín.
- Cibuli smažte, dokud nezměkne a nezprůsvitní, 2 až 3 minuty.
- Vmíchejte mleté hovězí maso.
- Ochuťte kari, tymiánem, solí a pepřem.
- Za stálého míchání vařte, dokud hovězí maso rovnoměrně nezhnědne, 8 až 10 minut.
- Vmíchejte hovězí vývar a strouhanku.
- Vařte, dokud se tekutina nevstřebá.
- Odstavte z ohně.
- Na každé kolečko těsta dejte stejné množství náplně.
- Okraje přeložte a přitiskněte k sobě, aby vznikl půlkruh.
- Hřbetem vidličky okraje utěsněte a poté je potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečivo položíme na plech.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova asi 30 minut.