Rozpůlené papričky jalapeños plněné smetanovým a strouhaným sýrem, paprikou a česnekem a obalené křupavou slaninou.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 24
Ingredience
- 12 čerstvých papriček jalapeño
- 230 g smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
- 1 šálek rozdrobeného sýra čedar
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 12 plátků slaniny rozkrojených na polovinu
- 24 párátek
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Velký plech vyložte pečicím papírem (nejlépe se čistí) nebo silikonovou podložkou na pečení.
- Na plech umístěte mřížku na pečení. Odložte stranou.
- Papričky jalapeño podélně rozřízněte napůl. Odstraňte semínka a středovou blánu.
- Odložte stranou.
- Pomocí ručního nebo stojanového mixéru s pádlovým nástavcem vyšlehejte smetanový sýr, sýr čedar, česnek a papriku dohromady, dokud se nespojí.
- Můžete to také udělat ručně pomocí gumové stěrky.
- Osolte podle chuti.
- Náplň rovnoměrně rozdělte na všech 24 půlek jalapeño.
- Každé plněné jalapeño obalte půlkou plátku slaniny a doprostřed zapíchněte párátko, aby slanina zůstala na místě.
- Každou z nich položte na pečicí mřížku a pečte 25-28 minut nebo dokud slanina není křupavá podle vašich představ.
- hned podávejte.
- Zbytky přikryjte a uchovávejte v chladničce až 4 dny.