Mahi-mahi je lahodná ryba, kterou si můžete připravit na spoustu různých způsobů. Vyzkoušet můžete třeba tento nejjednodušší postup.
Příprava ryby mahi mahi rozhodně nemusí být ani složitá, ani příliš časově náročná. Ostatně – přesvědčte se sami.
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 25 minut
- Porce: 4 porce
- Náročnost: snadné
Ingredience
- 1 středně velký citron
- 4 filety z ryby mahi mahi
- 1 1/4 čajové lžičky košer soli a další podle potřeby
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, drcený
- 4 lžíce studeného nesoleného másla nakrájeného na 4 kousky
- 1 lžíce nahrubo nasekaných čerstvých petrželových lístků
Postup
- Citron nakrájejte na plátky a vymačkejte z něj šťávu. Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky. Ze zbylé poloviny odšťavněte šťávu, mělo by vám zůstat asi 1 a 1/2 lžíce šťávy; obě dejte stranou.
- Okořeňte mahi mahi. Osušte mahi mahi papírovými utěrkami. Celé tělo ochuťte 1 lžičkou soli a několika zrnky pepře.
- Mahi mahi opečte na pánvi. Na velké litinové pánvi nebo nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě, dokud se z něj nezačne kouřit, 3 až 5 minut. Přidejte mahi mahi a opékejte, dokud není spodní část dobře propečená a boky nejsou propečené těsně za polovinou výšky filetů, asi 4 minuty. Obraťte filety a pokračujte v restování, dokud nejsou propečené a maso se snadno odlupuje, další 2 až 4 minuty v závislosti na tloušťce filetů. Přendejte je na servírovací talíř.
- Snižte teplotu na středně nízkou. Orestujete citronovou šťávu, česnek a zbývající 1/4 lžičky soli. Dřevěnou lžící seškrábněte ze dna pánve připečené kousky.
- Přidejte plátky citronu a pak po kouscích vmíchejte máslo a počkejte, až se každý kousek téměř rozpustí, a teprve pak přidejte další.
- Pánev stáhněte z ohně. Vmíchejte petrželku. Omáčku ochutnejte a podle potřeby ji ještě osolte a opepřete. Nalijte na mahi mahi a ihned podávejte.