
Připravujete recept, který vyžaduje kajenský pepř, a nemáte ho? Nebojte se, existuje několik možností, které se skvěle hodí jako náhrada.
Kajenský pepř je koření, které se vyrábí z mleté kajenské papriky, středně pálivé červené chilli papričky (některé směsi kajenského pepře však obsahují i jiné papričky).
Pouhá špetka dodá masu nebo rybám, kari, dušeným pokrmům a dalším pokrmům tu správnou pálivost.
Nejlepší náhražka mletého kajenského pepře
Vločky červené papriky
Nejlepší náhražka kajenského pepře? Vločky červeného pepře. Mají hrubší strukturu než mletý kayenský pepř, ale přidávají poměrně dost pálivosti. Pokud hledáte stejnou úroveň pálivosti jako u kajenského pepře, možná budete muset přidat trochu více. Začněte s náhradou v poměru 1:1.
Pálivá paprika
Další dobrá náhražka kajenského pepře? Pálivá paprika. Nepoužívejte zde standardní sladkou papriku: nemá pálivost. Použijte stejný díl pálivé papriky a poté upravte podle chuti.
Pálivá omáčka
Poslední náhrada kajenského pepře? Pálivá omáčka. Kajenský pepř nepřidává mnoho chuti: přidává hlavně pálivost. Pálivá omáčka tak může nahradit část pálivosti, kterou kajenský pepř přináší! Jen mějte na paměti, že některé pálivé omáčky mají velmi výraznou chuť. Mějte tedy na paměti, že typ pálivé omáčky by měl odpovídat dané kuchyni.