Naučte se připravit špagety carbonara – recept

OmáčkyŠpagetyTěstoviny
spagety-carbonara-9529773

Zvládněte tento vydatný pokrm z těstovin a už nikdy nebudete mít nouzi o rychlou večeři nebo oběd.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g kostiček uzené pancetty nebo slaniny, nakrájené na kousky
  • 2 stroužky česneku, rozdrceného
  • 3 vejce
  • 75 ml smetany
  • 50 g Grana padano nebo parmezánu, jemně nastrouhaného

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hluboký hrnec s osolenou vodou.
  2. Špagety ponořte do vody, dobře promíchejte a uvařte podle pokynů na obalu.
  3. Snažte se, aby byly špagety „al dente“.
  4. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej.
  5. Když se rozpálí, vložte na něj pancettu.
  6. Smažte na středním plameni, dokud se tuk v mase nerozpustí a maso lehce nezezlátne.
  7. Dávejte pozor, aby pancetta příliš nezkřupala, později se v receptu ještě trochu opeče.
  8. Sundejte z ohně a dejte stranou.
  9. Rozklepněte dvě vejce do mísy.
  10. Od třetího vejce oddělte žloutek.
  11. Žloutek vyklopte k ostatním vejcím a společně s dvojitou smetanou, parmazánem a trochou koření jej rozšlehejte.
  12. K pancettě přidejte česnek a pánev vraťte na plotnu.
  13. Smažte na prudkém ohni 1 minutu.
  14. Mezitím slijte špagety.
  15. Vraťte je zpět do horké pánve a odstavte z ohně.
  16. Těstoviny zalijeme vaječnou směsí, přidáme horkou pancettu, česnek, případný tuk a olej.
  17. Rychle a důkladně promíchejte lžící nebo kleštěmi na špagety.
  18. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne na hladkou krémovou omáčku.
  19. Podávejte s dalším sýrem a čerstvě mletým pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang