Zvládněte tento vydatný pokrm z těstovin a už nikdy nebudete mít nouzi o rychlou večeři nebo oběd.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 400 g špaget
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g kostiček uzené pancetty nebo slaniny, nakrájené na kousky
- 2 stroužky česneku, rozdrceného
- 3 vejce
- 75 ml smetany
- 50 g Grana padano nebo parmezánu, jemně nastrouhaného
Postup
- Přiveďte k varu velký hluboký hrnec s osolenou vodou.
- Špagety ponořte do vody, dobře promíchejte a uvařte podle pokynů na obalu.
- Snažte se, aby byly špagety „al dente“.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Když se rozpálí, vložte na něj pancettu.
- Smažte na středním plameni, dokud se tuk v mase nerozpustí a maso lehce nezezlátne.
- Dávejte pozor, aby pancetta příliš nezkřupala, později se v receptu ještě trochu opeče.
- Sundejte z ohně a dejte stranou.
- Rozklepněte dvě vejce do mísy.
- Od třetího vejce oddělte žloutek.
- Žloutek vyklopte k ostatním vejcím a společně s dvojitou smetanou, parmazánem a trochou koření jej rozšlehejte.
- K pancettě přidejte česnek a pánev vraťte na plotnu.
- Smažte na prudkém ohni 1 minutu.
- Mezitím slijte špagety.
- Vraťte je zpět do horké pánve a odstavte z ohně.
- Těstoviny zalijeme vaječnou směsí, přidáme horkou pancettu, česnek, případný tuk a olej.
- Rychle a důkladně promíchejte lžící nebo kleštěmi na špagety.
- Míchejte, dokud omáčka nezhoustne na hladkou krémovou omáčku.
- Podávejte s dalším sýrem a čerstvě mletým pepřem.