Recept jak si připravit samokvasící mouku

Domácí pekárna
jak-si-pripravit-samokvasici-mouku-4503054

Když vám dojde mouka koupená v obchodě, vyrobte si vlastní mouku. Výborně hodí na koláčky a sušenky, skladujte ve vzduchotěsné nádobě na chladném a suchém místě.

Hledáte domácí náhradu za mouku zakoupenou v obchodě? Zde vaše hledání končí. Tento recept na mouku i snadno připravíte z několika málo ingrediencí, takže se nemusíte obávat, že byste museli na poslední chvíli běhat po obchodech.

Co je samokvasící mouka?

Samokvasící mouka je druh mouky, která obsahuje kvásek, který zajišťuje dokonale vykynuté pečivo. Při použití samokvasící mouky není třeba používat další kypřicí látky (např. kypřicí prášek nebo jedlou sodu).

Tuto přísadu vynalezl anglický pekař Henry Jones v polovině 19. století. Samokvasící mouku původně používali britští námořníci, kteří chtěli na moři připravovat lepší pečivo.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Počet porcí: 1 šálek

Ingredience

  • 1 hrnek mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli

Postup

  1. Smíchejte nebo prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Nechejte kvasit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang