Jahodový salát s balsamikem

Tento recept na jahodový salát je sladší variantou klasického salátu Caprese, který je plný chuti díky cherry rajčátkům, bazalce a pikantnímu balzamiku.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • ¼ šálku balzamikového octa
  • 1 šálek nakrájených jahod
  • 1 šálek rozpůlených cherry rajčat
  • 1 šálek rozpůlených mini mozzarellových kuliček
  • 1 zralé avokádo, zbavené pecky a nakrájené na kostičky
  • ⅓ šálku opražených pekanových ořechů
  • ⅓ šálku volně balené bazalky, natrhané
  • extra panenský olivový olej, na pokapání
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte balzamikový ocet na mírném ohni k varu.
  2. Promíchejte, pak snižte teplotu na minimum a vařte, dokud ocet nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, asi 8 až 10 minut.
  3. Odstavte a nechte vychladnout.
  4. Do mělké mísy nebo na talíř dejte jahody, cherry rajčátka, mozzarellu, avokádo, pekanové ořechy a bazalku.
  5. Pokapejte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Jemně promíchejte.
  6. Pokapejte redukovaným balsamikem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang