Tento recept na jahodový salát je sladší variantou klasického salátu Caprese, který je plný chuti díky cherry rajčátkům, bazalce a pikantnímu balzamiku.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- ¼ šálku balzamikového octa
- 1 šálek nakrájených jahod
- 1 šálek rozpůlených cherry rajčat
- 1 šálek rozpůlených mini mozzarellových kuliček
- 1 zralé avokádo, zbavené pecky a nakrájené na kostičky
- ⅓ šálku opražených pekanových ořechů
- ⅓ šálku volně balené bazalky, natrhané
- extra panenský olivový olej, na pokapání
- mořská sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- V malém hrnci přiveďte balzamikový ocet na mírném ohni k varu.
- Promíchejte, pak snižte teplotu na minimum a vařte, dokud ocet nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, asi 8 až 10 minut.
- Odstavte a nechte vychladnout.
- Do mělké mísy nebo na talíř dejte jahody, cherry rajčátka, mozzarellu, avokádo, pekanové ořechy a bazalku.
- Pokapejte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Jemně promíchejte.
- Pokapejte redukovaným balsamikem.