Jahodové šílenství pokračuje a já jsem nějak neodhadla množství nasbíraných jahod na samosběru. Mrazák už přetéká k prasknutí a v lednici byla pořád hromada jahod volající po spotřebování. Jahodových receptů je mnoho, ale chtěla jsem něco nového, rychlého a samozřejmě dobrého.
Posbírala jsem tedy všechno, co mi přišlo pod ruku a vznikl skvělý krém s příchutí arašídového másla. A svačina na druhý den byla během několika minut na světě.
Díky avokádu je konzistence opravdu dokonalá a sametová. Banán zase dodá jahodám sladkost, takže už opravdu není potřeba doslazovat. No a arašídové máslo všemu dodá tu skvělou třešničku na dortu.
Jo a abych nezapomněla, krém je raw, vegan a bez lepku, takže ideální snad úplně pro všechny.
Ingredience
Připravíme si:
- 1 zralý banán
- 1/2 avokáda
- 250 g jahod
- 3 lžičky chia semínek
- 2 lžíce arašídového másla
A jak zní postup?
Postup přípravy
Kouzlo raw dezertů a pudingů spočívá v jejich jednoduchosti. Avokádo vydlabeme a dáme do mixeru společně s pokrájeným banánem a jahodami. K ovoci přisypeme chia semínka a pořádnou dávku arašídového másla. Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Nelekejte se, že je řidší, chia semínka ho krásně zahustí.
Hotový krém naservírujeme do misek nebo sklenic a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme ho alespoň 2 hodiny v lednici, aby chia semínka nabobtnala a krém zhoustnul. Pak už se do něj jen s radostí a chutí pustíme!
Doba přípravy: 5 minut + 2 hodiny na odležení
Počet porcí: 4