Jahodový dortík

Tento recept na výborný jahodový dortík připravíte během necelé hodiny.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 9

Ingredience

  • 2/3 šálku cukru
  • 1/4 šálku ztužovač (tuk)
  • 1 velké vejce, pokojová teplota
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 1 šálek tučné smetany ke šlehání, ušlehaný
  • 1 a 1/2 čtvrtky čerstvých nebo mražených jahod, nakrájených na plátky

Postup

  1. V míse smíchejte cukr a ztužovač.
  2. Přidejte vejce a vanilku. Dobře vyšlehejte.
  3. Smíchejte suché přísady a střídavě s mlékem je přidávejte do krémové směsi.
  4. Rozetřete do vymazané čtvercové formy o průměru 23 cm.
  5. Pečte při 170 °C 20 až 25 minut.
  6. Nechte vychladnout na mřížce.
  7. Nakrájejte na devět porcí.
  8. Každou porci vodorovně rozdělte a naplňte šlehačkou a jahodami.
  9. Vršek dortu přiklopte. Ozdobte kopečkem šlehačky a dalšími jahodami.
  10. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang