Tento recept na výborný jahodový dortík připravíte během necelé hodiny.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 9
Ingredience
- 2/3 šálku cukru
- 1/4 šálku ztužovač (tuk)
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 šálku plnotučného mléka
- 1 šálek tučné smetany ke šlehání, ušlehaný
- 1 a 1/2 čtvrtky čerstvých nebo mražených jahod, nakrájených na plátky
Postup
- V míse smíchejte cukr a ztužovač.
- Přidejte vejce a vanilku. Dobře vyšlehejte.
- Smíchejte suché přísady a střídavě s mlékem je přidávejte do krémové směsi.
- Rozetřete do vymazané čtvercové formy o průměru 23 cm.
- Pečte při 170 °C 20 až 25 minut.
- Nechte vychladnout na mřížce.
- Nakrájejte na devět porcí.
- Každou porci vodorovně rozdělte a naplňte šlehačkou a jahodami.
- Vršek dortu přiklopte. Ozdobte kopečkem šlehačky a dalšími jahodami.
- Ihned podávejte.