Ingredience

  • 500 g jahod
  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g moučkového cukru
  • 6 plátků želatiny
  • dětské piškoty

Postup

Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody s cukrem a pomazánkovým máslem rozšleháme. Zvlášť ušleháme šlehačku dotuha. Z plátků želatiny vymačkáme vodu a v kastrolku je za stálého míchání ohříváme dokud se zcela nerozpustí. Pak k nim postupně přidáme asi 5 lžic jahodové hmoty, po každé lžíci dobře promícháme.

Pak obsah kastrolku vlijeme do zbylé jahodové hmoty a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dno dortové formy vyložíme piškotama, nalijeme polovinu růžové hmoty, naskládáme další vrstvu piškotů, můžeme poklást kousky jahod a nalijeme zbytek. Povrch uhladíme a v ledničce necháme ztuhnout do druhého dne.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang