Upečte si tyto rychlé řezy, v létě je připravte s rozvařenými čerstvými jahodami ze zahrádky.
Ingredience
- 200 g slaného másla nakrájeného na kousky plus další na vymazání pánve
- 1 a ½ hrnku hladké mouky
- 1 a ½ hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- Sklenice jahodového džemu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte máslem obdélníkovou formu.
- Smíchejte máslo, mouku, ovesné vločky, hnědý cukr, prášek do pečiva a sůl. Do připravené formy natlačte polovinu ovesné směsi. Potřete jahodovým džemem.
- Posypte druhou polovinou ovesné směsi a lehce poklepejte. Pečte 30 až 40 minut do světle hnědé barvy.
- Nechte zcela vychladnout a poté nakrájejte na čtverce