Nejlepší sezóna pro přípravu ovocných knedlíků je právě teď. Tvarohové těsto je oblíbené pro jeho rychlou přípravu a jemnou chuť.
Kynuté ovocné knedlíky – ať už borůvkové knedlíky, nebo třeba jahodové knedlíky – patří mezi sladká jídla, která jsou oblíbená napříč všemi generacemi. Připravte si báječné jahodové knedlíky.
Suroviny:
- 1,5 vaničky měkkého tvarohu
- 1/2 kostky másla, špetka soli
- celozrnná hladká špaldová mouka (dle potřeby)
- jahody
Příprava:
- Smíchejte tvaroh s měkkým máslem a přidávejte mouku.
- Těsto by nemělo lepit – mdrží pohromadě a dobře se s ním pracuje.
- Nakonec vytvořte knedlíky, do nichž zabalte jahody.
- Vložte do osolené vroucí vody a vařte 15-20 minut.
TIP: S moukou je možné experimentovat – dát půlku polohrubé nebo i hladké pšeničné mouky a zbytek špaldové celozrnné, nebo část špaldové krupice.