Když najdete dokonale zralé jahody, předveďte je v této neodolatelné letní pavlově.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 25 minut
- Počet porcí: 6 až 8
Ingredience
Na sněhové pusinky
- 4 bílky
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička kukuřičné mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na polevu
- 500 g jahod, oloupaných a rozpůlených
- 200 g červeného rybízu bez stopek
- 3 lžíce moučkového cukru
- 350 ml dvojité smetany
Postup
- Troubu předehřejte na 150 °C.
- Tužkou si na pečicí papír vyznačte obvod talíře.
- Ručním mixérem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Poté po jedné lžíci zašlehejte 250 g krupicového cukru, dokud nebudou pusinky lesklé.
- Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičné mouky a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Rozetřete pusinky uvnitř kruhu a vytvořte kráter tak, že boky budou o něco vyšší než střed.
- Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte pavlovu v troubě zcela vychladnout.
- Když pusinky vychladnou, nakrájejte 100 g oloupaných jahod.
- Smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
- Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte do hladka a pak ovocnou směs protlačte přes síto.
- Vyšlehejte 350 ml dvojité smetany se zbývající 1 lžíci moučkového cukru a rozetřete ji na pusinky.
- Na krém dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec vše zalijte polevou.