Výborné knedlíky od Hanky Zemanové, což bývá jistota jednoduchého a spolehlivého receptu. Dají se vařit nasladko (například s jahodami) nebo naslano (například s uzeným tempehem). Nebo se z nich dají vytvořit také šišky – třeba sypané mákem.
Suroviny:
- 100 g jáhel (uvařených ve 250 ml vody)
- 250 g uvařených brambor
- 200 g hrubé mouky (nebo půl celozrnné špaldové a půl obyčejné pšeničné hrubé)
- 1 lžička soli
Příprava:
- Uvařené vychladlé jáhly rozmixujte, brambory uvařené den dopředu nastrouhejte na jemném struhadle.
- Promíchejte všechny suroviny.
- Těsto by nemělo příliš lepit, pokud je hodně lepivé, přidávejte mouku.
- Tvořte knedlíčky a ty vařte cca 15 minut.