Máte chuť na lehký podzimní koláč? Tvaroh se dá krásně nahradit základem z tofu, ke kterému se kombinace skořice a jablek náramně hodí.
Ingredience na sušenkový základ
- 175 g celozrnných sušenek
- 75 g másla
Ingredience na náplň
- 3 balení bílého tofu
- 2 lžičky mleté skořice
- ½ hrnku hnědého cukru
- 150 ml sojového nápoje
- 1-2 lžíce špaldové mouky
- 2-3 jablka
- 5 lžic hnědého cukru
- šťáva z poloviny citronu
- 30 g čerstvého másla
- lžička skořice
Postup
- Celozrnné sušenky rozdrtíme najemno. Rozpuštěné máslo smícháme se sušenkovou moučkou a vysypeme do dortové formy. Lžící nebo prsty zarovnáme povrch. Dáme péct na 5 minut do trouby vyhřáté na 150 stupňů.
- Všechny ingredience na náplň rozmixujeme v misce. Na upečený sušenkový základ nalijeme cheesecakeovou náplň. Pečeme cca 40-50 minut při 150 stupních C.
- Mezitím jak se cheesecake peče, nakrájíme jablíčka na tenčí plátky. Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem. Následně vhodíme jablka, které pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Restujeme na mírném ohni, dokud se jablka neobalí omáčkou.
- Na upečený cheesecake poklademe jablka, která přelijeme zbylou omáčkou a necháme zcela vychladnout.