Výtečné jablkové záviny lze upéct z listového těsta a recept je velmi jednoduchý.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 15 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1/3 šálku cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 4 šálky nakrájených oloupaných jablek
- 1 balení mraženého listového těsta, rozmražené
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- volitelné: vanilková zmrzlina
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte cukr, mouku a skořici, přidejte jablka a promíchejte je.
- Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte každý plát těsta na čtverec o straně zhruba 30 cm. Každé těsto rozkrojte na čtyři čtverce.
- Do středu každého čtverce dejte lžičku 1/2 poháru jablečné směsi, přeložte šikmo na polovinu a okraje přitiskněte, aby se utěsnily. Položte na plech vyložený pečícím papírem.
- V malé misce smíchejte máslo, cukr a skořici a potřete jimi těsto. Pečte 12-16 minut dozlatova. Můžete podávat teplé se zmrzlinou.