Jablečné lívanečky s Cremé brullé jsou skvělým tipem na dezert nebo odpolední svačinu. Jak na jejich přípravu?
Přestože zní lívanečky s Cremé brullé poněkud exoticky, není na jejich přípravu potřeba těžko dostupných surovin. Co přesně si na přípravu jablečných lívanečku s Cremé brullé přichystat?
Jablečné lívanečky s Cremé brullé – ingredience a příprava
Na přípravu lívanečků budeme potřebovat: 200 g hladké mouky, 1 jablko, ½ kostky droždí, 2 vejce, 1,5 dl mléka, 1 skořicový cukr, cukr dle chuti. Mouku, vejce, mléko a cukr vymícháme, přidáme postrouhané jablko, droždí a vypracujeme tekuté těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí pečeme lívanečky na malém množství oleje dozlatova a potřeme marmeládou.
Na Cremé brullé si připravíme: 4 dl 30% smetany, 4 žloutky, ½ vanilkového lusku, 40 g vanilkového cukru, hnědý cukr na posypání. Smetanu uvaříme s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem, který přeřežeme a tupou stranou nože stáhneme zrníčka a vaříme téměř do bodu varu.
Oddělíme žloutky od bílků a dáme je do misky, do které scedíme uvařenou smetanu. Jemně promícháme – spojíme žloutky se smetanou, trochu zchladíme a nalijeme do zapékacích misek a položíme na hluboký plech. Pečeme v troubě na 150 °C asi 30 minut. Po upečení Cremé brullé necháme vychladit, vložíme asi na 3 hodiny do chladničky. Po vychlazení posypeme hnědým cukrem a na povrchu vytvoříme karamel.