Jablkové carpaccio s kozím sýrem, medem a opraženými vlašskými ořechy

DezertyDezerty, zákusky a poháryPro začátečníkySladká jídlaSýry

Kombinace jablek, úžasného čerstvého kozího sýra, českého medu, opražených vlašských ořechů je prostě delikátní. A co je nejlepší, hodí se to jako snídaně, svačina, netradiční předkrm či dezert.

Na 1 porci budete potřebovat:

  • 1 střední jablko (je vcelku jedno, jestli zvolíte zelené, žluté nebo červené)
  • 50 g čerstvého kozího sýra
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 hrst vlašských ořechů

Postup:

  1. Omyté jablko opatrně nakrájejte na tenké plátky, které naskládejte na talíř do kruhu.
  2. Kozí sýr buď nakrájejte nebo natrhejte a posypte jím jablka.
  3. Na pánvi opražte vlašské ořechy a přidejte je k jablkům a kozímu sýru.
  4. Nakonec vše zakápněte medem.

Místo jablek můžete bez obav použít i hrušky. A karpáčo může být také z řepy. Tady je oblíbený a chutný recept na karpáčo z červené řepy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang