Jablečný mošt a whisky – recept

KoktejlyLedové nápojeNápoje
jablecny-most-a-whisky-1571502

Chcete snadný koktejl na podzim a zimu? Vyzkoušejte jablečný mošt a whisky. Tyto dvě ingredience jdou ruku v ruce. A co je na tomto spojení skvělé? Můžete ho pít teplý i studený.

Obměna: připravte si horký mošt s příchutí whisky

Hledáte horkou verzi jablečného moštu a whisky? Připravte si dávku horkého jablečného moštu. Tento recept je nejjednodušší připravit ve velikosti večírku jako nápoj pro 6 porcí.

  • Vařte 6 šálků jablečného moštu s 1 šálkem whisky, skořicí a celým hřebíčkem. Množství najdete v receptu níže.
  • Hodí se jakýkoli druh whisky. Opět platí, že všechny budou mít různé chuťové varianty. Pokud chcete použít bourbon, hřejivá chuť se nejlépe uplatní v horké verzi tohoto nápoje.

Na co se zaměřit při nákupu cideru

  • Pokud můžete, najděte si nefiltrovaný mošt. Nefiltrovaný jablečný mošt obsahuje dužinu a usazeniny. Filtrovaný je čirý a světlé barvy, v podstatě jako jablečný džus. Pro nejlepší chuť a barvu koktejlů si vyberte nefiltrovaný.
  • Pasterizované vs. nepasterizované: Pasterizace jablečného moštu zvyšuje jeho trvanlivost. Nepasterizovaný jablečný mošt je více náchylný k výskytu bakterií a může se časem změnit na tvrdý jablečný mošt nebo jablečný ocet. Snažte se najít pasterizovaný jablečný mošt.

Ingredience

Jedna porce:

  • 90 ml jablečného moštu
  • 15 ml whisky
  • pomeranč
  • led k podávání (zkuste čirý led!)

Šest porcí (teplá varianta):

  • ½ lžičky celého hřebíčku
  • 3 tyčinky skořice
  • 6 šálků jablečného moštu
  • 1 šálek whisky

Postup

Jedna porce:

  1. Jablečný mošt a whisky nalijte do sklenice.
  2. Ozdobte kolečkem pomeranče.

Šest porcí (teplá varianta):

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte hřebíček, tyčinky skořice a jablečný mošt.
  2. Zahřívejte na mírném ohni po dobu 30 minut.
  3. Odstraňte všechny částečky, které se vytvoří.
  4. Vmíchejte whisky.
  5. V případě potřeby ozdobte plátky pomeranče a celými brusinkami.
  6. Podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang