Jablečný koláč s brusinkami

Sladké pečivo

Nabízíme vám recept na jablečný koláč s brusinkami, jehož sladkou chuť jsme docílili přidáním agávového sirupu.

Kombinace sladkých jablek, mleté ​​skořice, ořechů, vanilky, brusinek a agávového sirupu dodají tomuto receptu na jablečný koláč vynikající chuť. Jelikož má však agávový sirup vyšší sladivost než med, používejte ho s mírou.

Ingredience

  • 3 šálky nakrájených jablek
  • 2 šálky jablečného pyré
  • agávový sirup (dle vlastní chuti)
  • 1/2 šálku másla
  • 3 vejce
  • 3 hrnky celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 lžičku mleté ​​skořice
  • 1/8 lžičky muškátového oříšku
  • 1 PL vanilky
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 šálku sušených brusinek

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 185 °C.
  2. Jablečné pyré a měkké máslo spolu dobře promícháme a přidáme agávový sirup.
  3. Do směsi postupně přidáváme celé vejce a dobře promícháme.
  4. Mouku, kypřící prášek, sůl, skořici a muškátový oříšek spolu promícháme, přidáme do směsi a opět promícháme. Dále přidáme vanilku, vlašské ořechy, nakrájená jablka a brusinky.
  5. Takto připravenou směs dobře promícháme a vylijeme na připravený plech, který jsme si předem vyložili pečícím papírem.
  6. Koláč pečeme v troubě asi 60 minut. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat např. s mandlovým mlékem.

Pokud doma nemáte jablečné pyré, můžete postupovat tak, že si čerstvé jablka rozmixujeme mixérem na pyré.

Kategorie:

Sladké pečivo

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang