Skvělý recept na jablečný chléb

Chléb z pekárnyPečivoSladké pečivo

Jablečný chléb, který je vláčný, sladký, lahodný a má křupavou kůrku. Vyzkoušejte tento recept a stane se vaším nejoblíbenějším receptem na chleba.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba pečení: 60 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 šálky bílého cukru
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice nebo dle chuti

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C a formu na chléb vymažeme.
  2. V míse vyšleháme vejce, cukr, rostlinný olej a vanilkový extrakt. Následně vmícháme jablka.
  3. V samostatné míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. Přidáme k jablečné směsi a mícháme, dokud se rovnoměrně nespojí. Těsto nalijeme do připravené formy na bochník.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Chléb přikryjeme alobalem a pokračujeme v pečení dalších 15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Než ho vyjmeme z formy, necháme ho 10 minut vychladnout na drátěné mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang