Jablečný chléb, který je vláčný, sladký, lahodný a má křupavou kůrku. Vyzkoušejte tento recept a stane se vaším nejoblíbenějším receptem na chleba.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba pečení: 60 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 2 vejce
- 2 šálky bílého cukru
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 šálky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek
- 2 šálky hladké mouky
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mleté skořice nebo dle chuti
Postup
- Předehřejeme troubu na 175 °C a formu na chléb vymažeme.
- V míse vyšleháme vejce, cukr, rostlinný olej a vanilkový extrakt. Následně vmícháme jablka.
- V samostatné míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. Přidáme k jablečné směsi a mícháme, dokud se rovnoměrně nespojí. Těsto nalijeme do připravené formy na bochník.
- Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Chléb přikryjeme alobalem a pokračujeme v pečení dalších 15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Než ho vyjmeme z formy, necháme ho 10 minut vychladnout na drátěné mřížce.