Tento recept na jablečné muffiny se skořicí je opravdu snadný.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience na muffiny
- 1 a ½ hrnku univerzální mouky
- ¾ šálku bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- ⅓ šálku rostlinného oleje
- ⅓ šálku mléka
- 2 jablka – oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky
Na polevu
- ½ šálku bílého cukru
- ½ šálku másla nakrájeného na kostičky
- ⅓ šálku univerzální mouky
- 1 a ½ lžičky mleté skořice
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vymažte 6 velkých košíčků na muffiny nebo je vyložte papírovými formičkami na muffiny.
- Udělejte muffiny: ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl.
- Vmíchejte vejce, olej a mléko, poté nakrájená jablka.
- Lžící dávejte těsto do připravených košíčků na muffiny a naplňte je těsně pod okraj.
- Připravte polevu: do malé misky dejte cukr, máslo, mouku a skořici.
- Směs rozmačkejte vidličkou a posypte nepečené muffiny.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá, 20 až 25 minut.