Tyto jednoduché jablečné čtverce z čerstvých jablek, ořechů a skořice jsou vynikající. Vydrží u Vás doma sotva jeden den.
Ingredience
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- 2 a ¼ lžičky mleté skořice
- 2 lžíce bílého cukru
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku bílého cukru
- ¼ šálku rozpuštěného nesoleného másla
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ šálku nakrájeného jablka
- ½ šálku jemně nasekaných vlašských ořechů
Recept je na 16 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vymažte 23 cm čtvercovou formu.
- Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a 1/4 lžičky skořice.
- V malé misce smíchejte 2 lžíce bílého cukru a zbývající 2 lžičky skořice.
- Ve velké míse smíchejte dřevěnou lžící hnědý cukr, 1/2 šálku bílého cukru a rozpuštěné máslo dohromady, dokud nevznikne hladká hmota.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- Směs mouky vmíchejte, dokud se nespojí, a poté vmíchejte jablka a vlašské ořechy.
- Směs rovnoměrně rozetřete do připravené formy a posypte ji skořicovo-cukrovou směsí.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud horní část po lehkém stlačení neodskočí, 25 až 30 minut.
- Nechte úplně vychladnout a pak nakrájejte na 16 čtverců.