Snadno připravitelné lahodné jablečné čatní z nakrájených jablek, cibule, octa, hnědého cukru, pomerančové kůry, zázvoru a skořice.
Jablečné čatní je skvělou přílohou k pečenému kuřeti nebo vepřovému masu! Čatní obsahuje kombinaci čerstvých jablek, cibule, zázvoru, pomerančové kůry, jablečného octa a hnědého cukru, což mu dodává pikantní, kořeněnou, sladkokyselou chuť.
Stačí dát všechny ingredience do hrnce, přivést k varu a vařit, dokud se všechno nerozvaří a chutě se nespojí.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 16 porcí
Ingredience
- 2 velká kyselá jablka na vaření, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/4 šálku jablečného octa
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 lžíce pomerančové kůry
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
Postup
- Všechny ingredience (nakrájená jablka, cibuli, jablečný ocet, hnědý cukr, pomerančovou kůru, strouhaný zázvor, skořici) dejte do středně velkého hrnce a promíchejte.
- Zahřejte je na nejvyšší stupeň, aby se vařilo.
- Snižte teplotu na minimum a přikryté vařte asi 40 minut.
- Odklopte víko a ještě několik minut vařte na mírném ohni, aby se vyvařila přebytečná tekutina.
- Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
- Přikryjte a uchovávejte v lednici až 2 týdny.