Jablečné čatní – recept

PřílohySladká jídla
jablecne-catni-apple-chutney-8084033

Snadno připravitelné lahodné jablečné čatní z nakrájených jablek, cibule, octa, hnědého cukru, pomerančové kůry, zázvoru a skořice.

Jablečné čatní je skvělou přílohou k pečenému kuřeti nebo vepřovému masu! Čatní obsahuje kombinaci čerstvých jablek, cibule, zázvoru, pomerančové kůry, jablečného octa a hnědého cukru, což mu dodává pikantní, kořeněnou, sladkokyselou chuť.

Stačí dát všechny ingredience do hrnce, přivést k varu a vařit, dokud se všechno nerozvaří a chutě se nespojí.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 16 porcí

Ingredience

  • 2 velká kyselá jablka na vaření, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Postup

  1. Všechny ingredience (nakrájená jablka, cibuli, jablečný ocet, hnědý cukr, pomerančovou kůru, strouhaný zázvor, skořici) dejte do středně velkého hrnce a promíchejte.
  2. Zahřejte je na nejvyšší stupeň, aby se vařilo.
  3. Snižte teplotu na minimum a přikryté vařte asi 40 minut.
  4. Odklopte víko a ještě několik minut vařte na mírném ohni, aby se vyvařila přebytečná tekutina.
  5. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
  6. Přikryjte a uchovávejte v lednici až 2 týdny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang