Recept na jablečnou omáčku z pomalého hrnce

DezertyDžemy, marmelády a povidlaOmáčky a dipyZavařeniny
jablecny_dzem-3

Tato snadná a lahodná kořeněná jablečná omáčka se pomalu uvaří až k úplné dokonalosti. Omáčku můžete přidat ke svému oblíbenému krémovému dezertu či jen ke sladkému pečivu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 6 hodin 30 minut
  • Celkem: 6 hodin 40 minut

Ingredience

  • 8 jablek – oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na tenké plátky
  • ½ šálku vody
  • ¾ šálku baleného hnědého cukru
  • ½ lžičky dýňového koření

Postup

  1. Jablka a vodu smíchejte v pomalém hrnci a vařte na nízkém stupni 6 až 8 hodin.
  2. Vmíchejte hnědý cukr a koření na dýňový koláč a vařte dalších 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang