Připravte si tuto náplň do zásoby do mrazáku a nečekaná žádost o dezert vás v průběhu roku nepřekvapí.
Ingredience
- 18 hrnků tence nakrájených jablek
- 3 lžíce citronové šťávy
- 10 hrnků vody
- 4 a ½ hrnku bílého cukru
- 1 hrnek kukuřičného škrobu
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
Postup
- Jablka smíchejte s citronovou šťávou ve velké míse a dejte stranou.
- Nalijte vodu do hrnce. V misce smíchejte cukr, kukuřičný škrob, skořici, sůl a muškátový oříšek, přidejte do vody, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte 2 minuty.
- Přidejte jablka a znovu přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud jablka nezměknou, 6 až 8 minut. Nechte 30 minut chladnout.
- Nalijte do 5 misek vhodných do mrazáku, přičemž ponechte asi 1,5 cm volného prostoru. Chlaďte při pokojové teplotě nejdéle 1 a 1/2 hodiny.
- Uzavřete a zmrazte. Skladovat můžete až 12 měsíců.