Zbožňuju pečení a vymýšlení nových zdravých dobrot pro mé okolí. Zásadně nevařím podle receptu a nikdy předem nevím, co vlastně vytvořím, a to je na tom to nejkrásnější. Kolikrát si v průběhu míchání těsta několikrát rozmyslím, co z něj vlastně udělám. Tentokrát vznikla vynikající jablečná bábovka. Jak ji připravit?

Jedná se navíc o bezlepkový recept, takže si na této bábovce mohou pochutnat i ti, kteří trpí alergií na lepek.

Ingredience

Co si přichystat?

  • 100 g pohankové mouky
  • 50 g jáhlové mouky
  • 2 vejce
  • 300 ml kyšky
  • 2 jablka
  • hrst ořechů
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 lžíce medu

A jak zní postup?

Postup přípravy

Smícháme kyšku s vejci a medem, přimícháme nahrubo nastrouhaná jablíčka a posekané ořechy. Do této směsi vmícháme zbytek ingrediencí a vymícháme hladké těsto, které přelijeme do formy. Bábovku pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.

Doba přípravy: 45 minut

Počet porcí: cca 10

A co připravit dalšího? Tady je možné podívat se na další recepty s pohankou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang