Rychlý a chutný těstovinový salát se salámem a paprikou.
Ingredience
- 1 balení tříbarevných těstovin fusilli
- 300 g italského salámu nakrájeného na drobné kostičky
- ½ zelené papriky nakrájené na plátky
- ½ červené papriky nakrájené na plátky
- ½ červené cibule nakrájené na kousky
- 1 hrnek salátové zálivky italského typu
- 1 plechovka nakrájených černých oliv
- 2 balení malých kuliček čerstvé mozzarelly
- ½ hrnku strouhaného parmezánu
- salátové koření
Postup
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkový čas: 25 minut
- Počet porcí: 12
Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a mírně ji osolte. Vařte fusilli, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, tzn. asi 8 minut. Slijte je a propláchněte studenou vodou, ať nevychladnou.
Ve velké míse smíchejte těstoviny, salám, zelenou papriku, červenou papriku, cibuli, salátovou zálivku, olivy a mozzarellu. Do těstovin vmíchejte koření a posypte parmazánem.