Pastina je klasický italský pokrm pro pohodlné dny. Jsou to malé těstoviny zasypané sýrem a děti toto jídlo milují.
Ingredience
- 28 g strouhaného parmezánu, plus další na ozdobu
- 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 balení sušených těstovin pastina, nebo jiných drobných těstovin
- 1 velké vejce
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Do velkého hrnce odměřte 3 šálky vývaru, přidejte těstoviny a za občasného míchání přiveďte k mírnému varu na středním ohni.
- Pokračujte ve vaření za častého míchání, dokud nejsou těstoviny al dente a v hrnci nezůstane malé množství tekutiny, asi 6 minut.
- Vypněte oheň. Ihned přidejte parmazán, 1 velké vejce a 1/4 lžičky černého pepře. Rychle promíchejte, aby se vejce dostalo do teplých těstovin a sýr se rozpustil.
- Podávejte posypané dalším strouhaným parmazánem nebo čerstvě mletým černým pepřem.