Italský sekaný salát

Tento recept na sekaný salát je přesně to, co si dáte na jaře a v létě. Je sice lehký a zdravý, přesto plný výrazné chuti.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

Na citronovou zálivku:

  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 šalotky, jemně nasekané
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Na salát:

  • 1 malá hlávka ledového salátu
  • 1 hlávka radicchio
  • 1/2 malé červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 půllitr cherry rajčátek, rozpůlených nebo rozčtvrcených
  • 1 plechovka cizrny, propláchnutá a okapaná
  • 110 g čerstvé perlové mozzarelly, osušené
  • 110 g sýra provolone, nakrájené na kostičky
  • 5 feferonek, zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • 1 lžička oregana, na ozdobu
  • mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř

Postup

  1. Připravte dresink: v malé misce vyšlehejte olivový olej, citronovou šťávu, ocet, šalotku, česnek, oregano, sůl a pepř a dejte stranou.
  2. Ledový salát rozkrojte napůl přes jádřinec a vyřízněte jádřinec.
  3. Salát nakrájejte podélně na proužky. Postup opakujte s radicchio.
  4. Ve velké míse smíchejte salát, radicchio, rajčata, cizrnu, mozzarellu, provolone a feferonky.
  5. Pokapejte zálivkou a jemně promíchejte.
  6. Osolte a opepřete a znovu promíchejte.
  7. Posypte oreganem a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang