Tento recept na sekaný salát je přesně to, co si dáte na jaře a v létě. Je sice lehký a zdravý, přesto plný výrazné chuti.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
Na citronovou zálivku:
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1/2 šalotky, jemně nasekané
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1/2 lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
Na salát:
- 1 malá hlávka ledového salátu
- 1 hlávka radicchio
- 1/2 malé červené cibule nakrájené na tenké plátky
- 1 půllitr cherry rajčátek, rozpůlených nebo rozčtvrcených
- 1 plechovka cizrny, propláchnutá a okapaná
- 110 g čerstvé perlové mozzarelly, osušené
- 110 g sýra provolone, nakrájené na kostičky
- 5 feferonek, zbavených stopek a nakrájených na plátky
- 1 lžička oregana, na ozdobu
- mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř
Postup
- Připravte dresink: v malé misce vyšlehejte olivový olej, citronovou šťávu, ocet, šalotku, česnek, oregano, sůl a pepř a dejte stranou.
- Ledový salát rozkrojte napůl přes jádřinec a vyřízněte jádřinec.
- Salát nakrájejte podélně na proužky. Postup opakujte s radicchio.
- Ve velké míse smíchejte salát, radicchio, rajčata, cizrnu, mozzarellu, provolone a feferonky.
- Pokapejte zálivkou a jemně promíchejte.
- Osolte a opepřete a znovu promíchejte.
- Posypte oreganem a podávejte.