Recept na italské svatební koláčky

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky
italske-svatebni-kolacky

Tyto svatební koláčky se někdy nazývají mexické svatební koláčky, ruské čajové koláčky nebo máslové kuličky a mohou být i ve tvaru půlměsíců. Zkuste také s pekanovými ořechy místo mandlí.

Ingredience

  • 1 a ½ hrnku másla
  • ¾ hrnku moučkového cukru
  • ¾ lžičky soli
  • 1 a ½ hrnku jemně mletých mandlí
  • 4 a ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 3 hrnky prosáté hladké mouky
  • ⅓ hrnku moučkového cukru na válení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 165 °C.
  2. Do velké mísy dejte máslo, 3/4 hrnku moučkového cukru a sůl. Šlehejte elektrickým mixérem do hladké a krémové konzistence, asi 2 až 3 minuty.
  3. Vmíchejte mandle a vanilku. Postupně vmíchejte mouku, dokud se dobře nespojí.
  4. Vytvarujte kuličky (nebo půlměsíčky), na každý koláček použijte asi 1 čajovou lžičku a pokládejte je 3 cm od sebe na nevymaštěné plechy.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud nezhnědnou, 15 až 20 minut.
  6. Nechte je mírně vychladnout, asi 15 minut. Koláčky obalte ve zbývajícím moučkovém cukru.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang