Tyto biscotti jsou snadné, rychlé a nejoblíbenější italské sušenky.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 40 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 1 šálek bílého cukru
- ½ šálku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 lžíce anýzového extraktu nebo 3 kapky anýzového oleje
- 3 a ¼ šálku hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte dva plechy na sušenky nebo je vyložte pečicím papírem.
- Ve střední míse vyšlehejte cukr, olej, vejce a anýzový extrakt, dokud se dobře nespojí. V samostatné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva; vmíchejte je do vaječné směsi, aby vzniklo husté těsto.
- Těsto rozdělte na dva stejné díly. Z každého kousku vytvarujte špalík o délce plechu na sušenky. Na každý z připravených plechů položte jeden špalek a těsto přitlačte na tloušťku 1/2 palce.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova 25 až 30 minut. Přeneste špalíčky na drátěné mřížky, nechte je stát, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 15 minut.
- Každé poleno nakrájejte příčně na osmnáct plátků o tloušťce asi 1/2 palce. Plátky položte řeznou stranou nahoru zpět na plech.
- Pečte, dokud nejsou lehce opečené a zlatohnědé, 6 až 10 minut z každé strany.