Recept na italské sušenky biscotti

DezertyDezerty, zákusky a pohárySnackySušenky
biscuit

Tyto biscotti jsou snadné, rychlé a nejoblíbenější italské sušenky.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • 1 šálek bílého cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžíce anýzového extraktu nebo 3 kapky anýzového oleje
  • 3 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte dva plechy na sušenky nebo je vyložte pečicím papírem.
  2. Ve střední míse vyšlehejte cukr, olej, vejce a anýzový extrakt, dokud se dobře nespojí. V samostatné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva; vmíchejte je do vaječné směsi, aby vzniklo husté těsto.
  3. Těsto rozdělte na dva stejné díly. Z každého kousku vytvarujte špalík o délce plechu na sušenky. Na každý z připravených plechů položte jeden špalek a těsto přitlačte na tloušťku 1/2 palce.
  4. Pečte v předehřáté troubě dozlatova 25 až 30 minut. Přeneste špalíčky na drátěné mřížky, nechte je stát, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 15 minut.
  5. Každé poleno nakrájejte příčně na osmnáct plátků o tloušťce asi 1/2 palce. Plátky položte řeznou stranou nahoru zpět na plech.
  6. Pečte, dokud nejsou lehce opečené a zlatohnědé, 6 až 10 minut z každé strany.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang