italske-koblizky-zeppole

Koblihy Zeppole jsou obalené v moučkovém cukru a mají nadýchaný měkký střed. Těsto připomíná odpalované, jen se místo pečení smaží.

Ingredience

  • 120 ml vody
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 8 lžic másla
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 0,25 lžičky soli
  • 125 g hladké mouky
  • 4 velká vejce, pokojová teplota
  • Olej na smažení
  • 30 g moučkového cukru na posypání

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte vodu, mléko, máslo, krystalový cukr a sůl. Za častého míchání přiveďte na mírném ohni k varu.
  2. Odstavte z ohně a dřevěnou lžící najednou vmíchejte 1 hrnek mouky. Jakmile se mouka zapracuje, postavte hrnec zpět na střední teplotu a za stálého míchání vařte ještě 1 a 1/2 až 2 minuty, aby se uvolnila přebytečná vlhkost a mouka se částečně uvařila.
  3. Těsto bude vypadat hladce a na dně pánve se vytvoří tenký film.
  4. Přeneste těsto do velké mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1 minutu při střední rychlosti, aby se směs mírně ochladila. Přidejte 4 vejce, přidávejte je po jednom a mezi jednotlivými přidáními nechte vejce zcela vstřebat.
  5. Jakmile jsou všechna vejce zapracována, šlehejte další minutu, dokud není těsto hladké a po zatažení za metlu se nevytvoří hustá stuha.
  6. Těsto přeneste do zdobicího sáčku s 1 cm otvorem a rozehřejte si olej na smažení. Jakmile je olej horký, vložte do horkého oleje 1 cm dlouhé trubičky a těsto při vkládání do oleje rychle odkrajujte.
  7. Tlačte těsto blíže k povrchu oleje, abyste zabránili rozstřikování oleje.
  8. Smažte celkem 4-5 minut a v polovině je obraťte, pokud se samy neotočí, pak je přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby nasákly přebytečný olej, a při podávání je posypte moučkovým cukrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang