Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by ale měl zabrat stoprocentně. Je totiž plný toho nejlepšího z italských antipasti. Plný k prasknutí.
Čeká vás cesta do těch nejlépe zásobených lahůdek ve městě. Kupte výběr dobrých italských uzenin – kousek parmské šunky, pár plátků mortadelly a nějaký pikantní salám.
Nechte si je pečlivě nakrájet – nevím, jak je to možné, ale když si ukrojíte silný plátek uzeniny, nechutná tak lahodně jako mnoho tenkých plátků naskládaných na sebe do stejné výšky.
Kupte tu nejlepší buvolí mozzarellu a láhev skvělého vína. A při placení myslete na to, že to bude ten nejlepší piknik všech dob!
Budete potřebovat:
- 4 ciabatty s olivami
- 8 lžiček toho nejlepšího bazalkového pesta
- cca 200 g italských uzenin
- 1 buvolí mozzarellu
- pár lístků čerstvé bazalky
- pár lístků rukoly
Ciabatty podélně rozřízněte a potřete obě strany bazalkovým pestem. Pečlivě je naplňte poctivou uzeninou, sýrem, bazalkou i rukolou a pevně stlačte. Tenhle italský ciabattový sendvič nejlépe chutná pevně slisovaný, chvilku odležený v chladu.
Klidně ho můžete zajistit i provázkem. Podávejte s miskou čerstvé zeleniny a chlazeným růžovým vínem. Když nezapomenete na skleněné poháry na víno, úspěch je zaručený.