Irské bramborové bonbony možná vypadají jako roztomilé malé brambory, nýbrž ve skutečnosti jsou mnohem sladší.
Příprava
- Příprava: 20 až 30 minut
- Celkem: 20 až 30 minut
- Počet porcí: 4 a půl tuctu
Ingredience
- 110 g smetanového sýra pokojové teploty
- 4 lžíce nesoleného másla, pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/8 lžičky soli
- 450 g moučkového cukru
- 200 g slazených kokosových vloček
- 1 a 1/2 lžíce mleté skořice
Postup
- Vložte smetanový sýr, máslo, vanilku a sůl do mísy mixéru s pádlovým nástavcem.
- Šlehejte na střední rychlost, dokud nebude krém nadýchaný a hladký, asi 3 minuty.
- Zastavte mixér a gumovou stěrkou oškrábejte stěny mísy a šlehače.
- Vraťte mixér na nízkou rychlost a postupně přidávejte moučkový cukr.
- Když je všechen moučkový cukr zapracován, zvyšte rychlost na střední a šlehejte do hladka, asi 1 minutu.
- Zastavte mixér a znovu oškrábejte stěny.
- Přidejte kokos a šlehejte na nízkou rychlost, dokud se nezapracuje.
- V případě potřeby vyložte plech alobalem nebo pečicím papírem, abyste ho mohli snadno vyčistit.
- Kokosovou směs nabírejte po rovných lžících na plech a rozdělte je těsně vedle sebe, ale nedotýkejte se.
- Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.
- Dejte na 30 minut do chladničky, aby směs ztuhla.
- Do malé misky dejte skořici.
- Rukama srolujte jeden z kousků do mírně podlouhlého tvaru brambory.
- Obalte je ve skořici, aby se zcela obalily, a poté je položte zpět na plech.
- Postup opakujte se zbývajícími kousky.
- Zbytky lze naskládat na sebe ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až na 5 dní.