Indický šafrán je bohatší, má tmavší červenooranžovou barvu než španělský nebo italský a dodává rýži lepší chuť. Šafrán by se měl vždy předem namočit v horké vodě a použít jako součást tekutiny v receptu.
Ingredience
- ⅛ lžička práškového šafránu
- 2 šálky vroucí vody
- 2 lžíce másla
- 1 šálek nevařené dlouhozrnné bílé rýže, nepropláchnuté
- 1 lžička soli
Postup
- Šafrán namočte do 1/2 šálku vroucí vody.
- Na pánvi, kterou lze těsně přikrýt, rozpusťte máslo. Vmíchejte rýži a sůl. Za stálého míchání vařte, dokud rýže nezačne absorbovat máslo a nezakalí se, ale nezhnědne.
- Rychle přilijte zbývající 1 a 1/2 šálku vroucí vody spolu se šafránovou vodou. Ihned přikryjte, snižte teplotu na minimum a vařte 20 minut, nebo dokud se nevstřebá všechna tekutina.
- Pro dosažení nejlepších výsledků neodstraňujte během vaření rýže pokličku.