Recept na indickou šafránovou rýži

PřílohyRýže
pexels-prabal-pratap-singh-9609843

Indický šafrán je bohatší, má tmavší červenooranžovou barvu než španělský nebo italský a dodává rýži lepší chuť. Šafrán by se měl vždy předem namočit v horké vodě a použít jako součást tekutiny v receptu.

Ingredience

  • ⅛ lžička práškového šafránu
  • 2 šálky vroucí vody
  • 2 lžíce másla
  • 1 šálek nevařené dlouhozrnné bílé rýže, nepropláchnuté
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Šafrán namočte do 1/2 šálku vroucí vody.
  2. Na pánvi, kterou lze těsně přikrýt, rozpusťte máslo. Vmíchejte rýži a sůl. Za stálého míchání vařte, dokud rýže nezačne absorbovat máslo a nezakalí se, ale nezhnědne.
  3. Rychle přilijte zbývající 1 a 1/2 šálku vroucí vody spolu se šafránovou vodou. Ihned přikryjte, snižte teplotu na minimum a vařte 20 minut, nebo dokud se nevstřebá všechna tekutina.
  4. Pro dosažení nejlepších výsledků neodstraňujte během vaření rýže pokličku.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang