Nejlepší recept na hustou čokoládovou polevu

DezertyDezerty, zákusky a poháryKrémy, polevy a náplně
husta-cokoladova-poleva

Čokoládová poleva je základ, díky kterému můžete své dezerty, dorty a sladkosti dotáhnout k dokonalosti. Naučte se připravit hustou čokoládovou polevu, kterou můžete využít také jako náplň k receptu na francouzské palačinky.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 2 minuty
  • Chlazení: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny 7 minut

Ingredience

  • 250 g hořké čokolády nebo polosladké čokolády
  • 1 šálek tučné smetany

Postup

  1. Ostrým nebo vroubkovaným nožem nakrájejte čokoládu nadrobno. Pak ji všechnu seškrábněte do žáruvzdorné misky
  2. Smetanu dejte do malého hrnce na teplo nebo do žáruvzdorného džbánku do mikrovlnné trouby. Zahřívejte ji, ale nenechte ji přejít varem.
  3. Horkou smetanu nalijte na čokoládu, pak čokoládu rozetřete tak, aby byla co nejrovnoměrněji pokryta smetanou.
  4. Nechte 10 minut odležet. Nezakrývejte.
  5. Pomocí gumové stěrky nebo lžíce míchejte, dokud se smetana a čokoláda nespojí a nebude hedvábně hladká.
  6. Vzhledem k menšímu množství smetany se čokoláda nemusí zcela rozpustit. V takovém případě směs v mikrovlnné troubě ohřívejte 20 sekund, jemně promíchejte, poté opět ohřívejte 10 sekund a promíchejte – to by mělo stačit k úplnému rozpuštění čokolády.
  7. Nechte 30 minut vychladit, přikryjte potravinovou fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu, a pokračujte v chlazení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang