Hřebenatky ve slanině – recept

Hlavní jídlaMarinádyMořské plodyMušle a ústřice
hrebenatky-se-slaninou-recept

Chcete si doma zkusit připravit plody moře? Hřebenatky seženete v každém větším supermarketu, a s balsamikovým octem a slaninou vám zaručeně zachutnají.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 6 velkých hřebenatek
  • 60 ml balzamikového octa
  • 1 polévková lžíce tmavě hnědého krystalového cukru
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 cm zázvoru nakrájeného na tenké plátky
  • 12 plátků pepřové proužkované slaniny, rozpůlené
  • 1 (250 g) plechovka nakrájených vodních kaštanů, okapaná
  • Párátka

Postup

  1. Rozehřejte grilovací pánev v troubě předehřáté na 220 °C.
  2. Osušte hřebenatky a rozčtvrťte je. Smíchejte ocet, krystalový cukr, česnek a zázvor a hřebenatky 10 minut marinujte.
  3. Plátky rozškvařené slaniny uspořádejte do jedné vrstvy. Na každou polovinu plátku slaniny položte 2 plátky vodních kaštanů. Navrch položte kousek hřebenatky a zabalte ji do rasher slaniny a zajistěte párátkem.
  4. Hřebenatky položte na strany, odkrytou stranou ven. Z octa vytáhněte česnek a zázvor a hřebenatky jimi pokapejte, poté je 10 minut pečte a jednou otočte. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang