Chcete si doma zkusit připravit plody moře? Hřebenatky seženete v každém větším supermarketu, a s balsamikovým octem a slaninou vám zaručeně zachutnají.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 6 velkých hřebenatek
- 60 ml balzamikového octa
- 1 polévková lžíce tmavě hnědého krystalového cukru
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 cm zázvoru nakrájeného na tenké plátky
- 12 plátků pepřové proužkované slaniny, rozpůlené
- 1 (250 g) plechovka nakrájených vodních kaštanů, okapaná
- Párátka
Postup
- Rozehřejte grilovací pánev v troubě předehřáté na 220 °C.
- Osušte hřebenatky a rozčtvrťte je. Smíchejte ocet, krystalový cukr, česnek a zázvor a hřebenatky 10 minut marinujte.
- Plátky rozškvařené slaniny uspořádejte do jedné vrstvy. Na každou polovinu plátku slaniny položte 2 plátky vodních kaštanů. Navrch položte kousek hřebenatky a zabalte ji do rasher slaniny a zajistěte párátkem.
- Hřebenatky položte na strany, odkrytou stranou ven. Z octa vytáhněte česnek a zázvor a hřebenatky jimi pokapejte, poté je 10 minut pečte a jednou otočte. Ihned podávejte.