Recept na hráškovou polévku z pomalého hrnce

HráchLuštěninové polévkyPolévkyPomalý hrnec
Hrášek

Když máte v lednici zbytky šunky, můžete uvařit hrachovou polévku. Stačí naházet ingredience do pomalého hrnce, zapnout ho a večeře je hotová.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 8 hodin
  • Celkem: 8 hodin 15 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 balíček sušeného zeleného děleného hrášku, propláchnutý
  • 2 šálky plně uvařené šunky nakrájené na kostičky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 šálek mrkve nakrájené na nudličky nebo na kousky
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 balení kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
  • 2 šálky vody

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience v pomalém hrnci.
  2. Přikryjte a vařte na nízký výkon 8-10 hodin nebo dokud hrášek nezměkne.
  3. Vychlazenou polévku můžete zmrazit v nádobách určených k zamrazení.
  4. Chcete-li polévku použít, rozmrazte ji přes noc v chladničce.
  5. Za občasného míchání prohřejte v hrnci na mírném ohni.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang