Když máte v lednici zbytky šunky, můžete uvařit hrachovou polévku. Stačí naházet ingredience do pomalého hrnce, zapnout ho a večeře je hotová.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 8 hodin
- Celkem: 8 hodin 15 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 balíček sušeného zeleného děleného hrášku, propláchnutý
- 2 šálky plně uvařené šunky nakrájené na kostičky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 šálek mrkve nakrájené na nudličky nebo na kousky
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 balení kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
- 2 šálky vody
Postup
- Smíchejte všechny ingredience v pomalém hrnci.
- Přikryjte a vařte na nízký výkon 8-10 hodin nebo dokud hrášek nezměkne.
- Vychlazenou polévku můžete zmrazit v nádobách určených k zamrazení.
- Chcete-li polévku použít, rozmrazte ji přes noc v chladničce.
- Za občasného míchání prohřejte v hrnci na mírném ohni.