Recept na skvělou hráškovou polévku se šunkou

HráchKrémové polévkyLuštěninové polévkyLuštěninyPolévky
hrachova_polevka

Tato vydatná polévka s lehce nasládlou, trochu slanou a jemně zauzenou chutí šunky je ideální podzimní nebo zimní polévkou – skvělá volba k obědu nebo jako předkrm k večeři.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • ½ cibule nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 400 g šunky nakrájené na kostičky
  • 1 bobkový list
  • 400 g hrachu
  • 1 čtvrt litru kuřecího vývaru
  • 2,5 šálku vody
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Máslo vložte do velkého hrnce na polévku a rozehřejte.
  2. Vmíchejte cibuli, celer a česnek nakrájený na plátky. Pomalu smažte, dokud cibule nezesklovatí.
  3. Vmíchejte šunku, bobkový list a hrášek. Přilijte kuřecí vývar a vodu.
  4. Promíchejte a pomalu vařte, dokud hrášek nezměkne a polévka nezhoustne, asi 1 hodinu a 15 minut.
  5. Při podávání dochuťte solí a černým pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang