Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou skvělou přílohou.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Přídavný čas: 5 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 velké sladké brambory, oloupané, nakrájené na 2,5 x 7,5 cm klínky
- 3 lžíce sójového oleje (často označovaný jako rostlinný olej)
- ½ lžičky mořské soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky papriky
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Stojan umístěte do horní třetiny trouby. Plech na pečení vymažte tukem.
- Sladké brambory a sójový olej dejte do velké mísy a lehce promíchejte. Posypte je solí, pepřem, česnekovým práškem a paprikou.
- Brambory naaranžujte v jedné vrstvě na připravený plech a dbejte na to, aby nebyly přeplněné.
- Za občasného otáčení pečte 18 až 24 minut do změknutí a zezlátnutí.
- Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.