Hovězí s brokolicí je jednoduché, snadné, ale chutné a výživné jídlo z jednoho hrnce, které si u vás doma jistě rychle získá oblibu nejen coby lahodná večeře.
Příprava
- Příprava: 17 minut
- Vaření: 13 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience na hovězí s brokolicí
- Flank steak nakrájený na tenké plátky (500 g)
- Olivový nebo rostlinný olej (2 lžíce)
- Brokolice (6 hrnků)
- Sezamová semínka
Ingredience na omáčku
- Nastrouhaný zázvor (1 lžička)
- Nastrouhaný česnek (3 stroužky)
- Horká voda (1/2 šálku)
- Sojová omáčka (6 lžic)
- Hnědý cukr (3 lžíce)
- Kukuřičný škrob (1 a 1/2 lžíce)
- Pepř
- Sezamový olej (2 lžíce)
Postup
- Nejdříve začněte vařit bílou rýži, aby byla připravená, až bude omáčka hotová. Steak přikryjte a dejte do mrazničky na 30 minut, aby se lépe krájel.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v misce, dobře promíchejte, aby se rozpustil cukr, a dejte stranou.
- Rozpalte velkou pánev na střední teplotu a přidejte 1 lžíci oleje. Přidejte růžičky brokolice a smažte 4-5 minut, částečně zakryté pokličkou, několikrát promíchejte nebo přehoďte, dokud nebude brokolice jasně zelená a křupavě měkká, pak ji vyjměte z pánve.
- Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte lžíci oleje. Přidejte hovězí maso v jedné vrstvě a opékejte 2 minuty z každé strany nebo jen dokud není propečené. Rychle vytáhněte kousek, abyste vyzkoušeli jeho propečení.
- Přidejte omáčku, snižte teplotu na střední až nízkou a vařte 3-4 minuty. Omáčka zhoustne. Přidejte brokolici a promíchejte. V případě potřeby vmíchejte 1-2 lžíce vody, abyste omáčku zředili. Podávejte s bílou rýží.