Hovězí s brokolicí a omáčkou – nejlepší recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčkyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
hovezi-s-brokolici-recept

Hovězí s brokolicí je jednoduché, snadné, ale chutné a výživné jídlo z jednoho hrnce, které si u vás doma jistě rychle získá oblibu nejen coby lahodná večeře.

Příprava

  • Příprava: 17 minut
  • Vaření: 13 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience na hovězí s brokolicí

  • Flank steak nakrájený na tenké plátky (500 g)
  • Olivový nebo rostlinný olej (2 lžíce)
  • Brokolice (6 hrnků)
  • Sezamová semínka

Ingredience na omáčku

  • Nastrouhaný zázvor (1 lžička)
  • Nastrouhaný česnek (3 stroužky)
  • Horká voda (1/2 šálku)
  • Sojová omáčka (6 lžic)
  • Hnědý cukr (3 lžíce)
  • Kukuřičný škrob (1 a 1/2 lžíce)
  • Pepř
  • Sezamový olej (2 lžíce)

Postup

  1. Nejdříve začněte vařit bílou rýži, aby byla připravená, až bude omáčka hotová. Steak přikryjte a dejte do mrazničky na 30 minut, aby se lépe krájel.
  2. Všechny ingredience na omáčku smíchejte v misce, dobře promíchejte, aby se rozpustil cukr, a dejte stranou.
  3. Rozpalte velkou pánev na střední teplotu a přidejte 1 lžíci oleje. Přidejte růžičky brokolice a smažte 4-5 minut, částečně zakryté pokličkou, několikrát promíchejte nebo přehoďte, dokud nebude brokolice jasně zelená a křupavě měkká, pak ji vyjměte z pánve.
  4. Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte lžíci oleje. Přidejte hovězí maso v jedné vrstvě a opékejte 2 minuty z každé strany nebo jen dokud není propečené. Rychle vytáhněte kousek, abyste vyzkoušeli jeho propečení.
  5. Přidejte omáčku, snižte teplotu na střední až nízkou a vařte 3-4 minuty. Omáčka zhoustne. Přidejte brokolici a promíchejte. V případě potřeby vmíchejte 1-2 lžíce vody, abyste omáčku zředili. Podávejte s bílou rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang